Strona wykorzystuje pliki cookies, jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
    Wielospecjalistyczny Szpital - Samodzielny Publiczny
  Zespół Opieki Zdrowotnej w Zgorzelcu


  ul. Lubańska 11-12, 59-900 Zgorzelec
  NIP 615-17-06-942, REGON 231161448
  tel. +48 75 77 22 900, fax +48 75 77 55 042

PN-EN ISO 9001:2015
Misja szpitala: "Bezpieczeństwo przez rozwój"

 
 
Strona główna Dla pacjenta Dla pracowników Informacje Przetargi Konkurs ofert Dane kontaktowe SZJ RODO/CYBER Sygnalista

 
   
   
 

Dla pacjenta

Obiad 26-04-2024

DIETA PODSTAWOWA

zupa z brukselki z ryżem brązowym 350ml
ziemniaki gotowane 150g
surówka z marchewki i chrzanu  150g
jajka sadzone 2szt
kompot
 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

zupa z brukselki z brązowym ryżem 350ml
ziemniak gotowane 150g
jajko na parze 100g
surówka mizeria 100g
woda mineralna niegazowana 250ml
 

Śniadanie 26-04-2024

DIETA PODSTAWOWA

zupa mleczna z makronu gwiazdki na mleku 310ml
chleb pszenno-żytni 70g
masło extra 13g
pasta z twarogu 80g
papryka czerwona 40g
herbata z cukrem 250ml
 
 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

chleb żytni 105g
masło extra 13g
pasta z twarogu 80g
papryka czerwona 40g
herbata bez cukrem 250ml
 

Obiad 25-04-2024

DIETA PODSTAWOWA

Szczawiowa z kaszą jęczmienną i jajkiem 350ml
Ziemniaki gotowane 150g Kotlet mielony  100g
surówka z  kapusty czerwonej  150g
sok rozcieńczony w wodzie 250ml

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Szczawiowa z kaszą jęczmienną i jajkiem 350ml
Ziemniaki gotowane 150g Pulpet w sosie 150g
surówka z  kapusty czerwonej  150g
woda niegazowana 250ml

Śniadanie 25-04-2024

DIETA PODSTAWOWA

Płatki owsiane na mleku 310ml
chleb pszenno- żytni 70g
masło 13g
ser camembert 30g
blok mięsny 30g
pomidor 50g
herbata
 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

chleb żytni razowy  105g
masło 13g
ser camembert 30g
blok mięsny 30g
pomidor 50g
herbata
 

Obiad 24-04-2024

DIETA PODSTAWOWA

Pieczarkowa z makaronem 350ml
Ziemniaki gotowane 150g
Wątróbka drobiowa z cebulą 150g
Surówka z kapusty kiszonej 150g
sok rozcieńczony w wodzie 250ml
 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Pieczarkowa z makaronem 350ml
Schab gotowany w  sosie 150g
Ziemniaki gotowane 150g
Surówka z  kapusty pekińskiej 150g
woda niegazowana 250ml
 

Śniadanie 24-04-2024

DIETA PODSTAWOWA

Kasza kukurydziana na mleku 310 ml
chleb pszenno- żytni 70g
masło 13g
ser żółty 30g
rzodkiewka 40g
kiełbasa żywiecka 40g
herbata

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

chleb żytni 105g
masło 13g
ser żółty 30g
rzodkiewka 40g
kiełbasa żywiecka 40g
herbata

Obiad 23-04-2024

DIETA PODSTAWOWA

Zupa fasolowa 350ml
Kopytka z gulaszem 300g
surówka z kapusty pekińskiej i papryki czerwonej z olejem 150g
  syrop rozcieńczony w wodzie 250ml

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

Zupa fasolowa 350ml
Ziemniaki gotowane 150g
gulasz wieprzowy 150g
surówka z kapusty pekińskiej i papryki czerwonej z olejem 150g woda niegazowana 250ml

Śniadanie 23-04-2024

DIETA PODSTAWOWA

Płatki orkiszowe na mleku 310ml
chleb pszenno- żytni 70g
masło 13g
szynka 40g
serek krążek 1szt
ogórek zielony 50g
herbata

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

chleb żytni razowy 105g
masło 13g
szynka 40g
serek krążek 1szt
ogórek zielony 50g
herbata

Obiad 22-04-2024

DIETA PODSTAWOWA

barszcz czerwony 350ml
 
gołąbki z mięsem ,ryż biały z sosem pieczarkowym 500g
 

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

zupa barszcz czerwony 350ml
gołąbki z mięsem i ryżem brązowym z sosem pieczarkowym 500g
 

Śniadanie 22-04-2024

DIETA PODSTAWOWA

Makaron zacierka na mleku 310ml
chleb pszenno- żytni 70g
masło 13g
twarożek 30g
pasztet zapiekany 40g
sałata 1/8szt
herbata

DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW

chleb żytni razowy  105g
masło 13g
twarożek 30g
pasztet zapiekany 40g
sałata 1/8szt
herbata

 

Menu kuchni rehabilitacji 15-21.04.2024

Menu kuchni rehabilitacji 08-14.04.2024

Menu kuchni rehabilitacji 01-07.04.2024

Menu kuchni rehabilitacji 25-31.03.2024

Menu kuchni rehabilitacji 18-24.03.2024

Menu kuchni rehabilitacji 11.03-17.03.2024

Menu kuchni rehabilitacji 04.03-10.03.2024

Menu kuchni rehabilitacji 26.02-03.03.2024

Menu kuchni rehabilitacji 19-25.02.2024

Menu kuchni rehabilitacji 12-18.02.2024

Menu kuchni rehabilitacji 05-11.01.2024

Menu kuchni rehabilitacji 29.01-04.02.2024

Menu kuchni rehabilitacji 22-28.01.2024

Menu kuchni rehabilitacji 15-21.01.2024

Menu kuchni rehabilitacji 08-14.01.2024

 
 
 
 

Menu kuchni rehabilitacji 27.11-01.12.2023

Menu kuchni rehabilitacji 22-24.11.2023

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pliki do pobrania
PlikZałączającyRozmiarCreated
Pobierz plik (PROGRAM 22.04-28.04.2024.pdf)PROGRAM 22.04-28.04.2024.pdfAdministrator IT WS-SP ZOZ w Zgorzelcu190 kB2024-04-22 08:18
 
     
   
 
Dział Techniczny
+ 48 571 334 896
Dział Organizacji i Nadzoru
+ 48 571 334 872
Dział Zamówień Publicznych i Zaopatrzenia
+ 48 571 334 858 / 880 (zamp / zaop)
Dział Księgowości
+ 48 571 334 873
Kasa Zapomogowo-Pożyczkowa
+ 48 571 334 869
Dział Ewidencji Majątku
+ 48 571 334 891
Dział Marketingu i Rozwoju
+ 48 571 334 885
Dział Rozliczeń Usług Medycznych
+ 48 571 334 832 / 868
Dział Informatyki
+48 571 334 893
Dział Administracyjno-Gospodarczy
+ 48 571 334 876
Radca Prawny
+ 48 571 334 845